Couple reveal how they transformed their tired Edwardian house

Couple spend £200,000 transforming their outdated end-of-terrace home in south London into a stylish pad complete with bold wallpaper, a modern extension and designer pieces bought second-hand

  • Couple Reece and Paul shared the makeover of their Edwardian house in South East London on Instagram
  • They turned the three-bedroom, end-of-terrace home into a glamorous two bedroom with luxury bathroom
  • Intensive care nurse Reece injected his maximalist dark interior taste on a budget with second-hand pieces
  • A couple have given their tired end-of-terrace home a new lease of life in a stunning £200,000 makeover.

    Children’s intensive care nurse Reese and his partner Paul bought the three-bedroom property in south east Londen for £400,000 in 2016 and have spent the last five years transforming it into their dream maximalist pad complete with dark colour schemes, plush furnishings and bold wallpaper.

    They have also added a large, modern extension at the back of the property to house the kitchen-dining room, which opens out onto a newly landscaped garden fitted with two separate seating areas.

    Die paartjie, who live with their miniature dachshund Izziem, shared their makeover journey on Instagram, meer as 100,000 followers in the process.

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    Living room before: Couple Reece and Paul, van Suid-Londen af, have racked up over 100,000 followers by sharing the jaw-dropping transformation of their Edwardian house in South East London on Instagram. Op die foto, the living room before had old laminate flooring, drab curtains and furniture, dated wallpaper and an old-fashioned fireplace

    Living room after: The living room is now stylish and cosy with a plush rug, statement light and a rich teal velvet sofa, curtains and a dark blue colour on the walls. They've added gold accents in the furniture and light fixtures

    Living room after: The living room is now stylish and cosy with a plush rug, statement light and a rich teal velvet sofa, curtains and a dark blue colour on the walls. They’ve added gold accents in the furniture and light fixtures

    Seen before

    Third bedroom before: The couple made the bold decision to lose the small box room upstairs, op die foto, and turn it into a bathroom instead. Op die foto, the property as it was before, with the bedroom dominated by a bed with little storage space

    New bathroom: The couple made the bedroom into a spacious bathroom complete with clawfoot bath, monochrome pinstripe wallpaper and clashing tiles - injecting glamour with a chandelier

    New bathroom: The couple made the bedroom into a spacious bathroom complete with clawfoot bath, monochrome pinstripe wallpaper and clashing tilesinjecting glamour with a chandelier

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    Spare bedroom before: The good sized room appeared cluttered and messy, with makeshift storage and a large bed

    Spare bedroom after: Like the rest of the house, the space is now stylish and sumptuous with dark, plush furnishings

    Spare bedroom after: Like the rest of the house, the space is now stylish and sumptuous with dark, plush furnishings

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    The facade of the house is almost unrecognisable, transformed with white paint, shutters, a black door and a new wall and doorsteps (before left and after right)

    The couple began by turning the third boxroom upstairs into a spacious bathroom complete with clawfoot bath, monochrome pinstripe wallpaper and clashing tilesinjecting glamour with a chandelier.

    Reece and Paul have shared their journey renovating the tired three-bedroom home they bought in 2016 on their social media account

    Reece and Paul have shared their journey renovating the tired three-bedroom home they bought in 2016 on their social media account

    They then swapped the old laminate flooring and drab curtains and furniture in the sitting room for Ted Todd flooring which they snapped up in the sale at £900 instead of £4,000 and added a plush rug, statement light and a rich teal velvet sofa, curtains and wallpaper.

    In line with Reece’s maximalist taste, he clashed textures with a sheepskin rug, gold framed mirror, statues and a refurbished mantlepiece.

    The bedroom, dubbed the ‘cloud room’, features sky-inspired wallpaper and a quieter nude themewith the most ‘expensive piecea £4,000 Heal’s bed he found on eBay for £350.

    The spare room boasts a dark theme complete with black wallpaper and statement wall art.

    The black theme is continued in the painted stairs and hallway, full with monochrome chic paintings and quirky tiles.

    Meanwhile the facade of the house is almost unrecognisable, transformed with white paint, shutters, a black door and a new wall and doorsteps.

    Similarly the back of the house is painted black with the delapidated outhouse replaced with huge French doors and a glorious kitchen.

    The formerly neglected back garden now boasts two sleek outdoor seating areas with a paved pathway leading to a grass area, tranformed by Reece and costing around £8,000.

    Bedroom before: The room had plenty of potential but was hampered by muted wallpaper and old-fashioned fixtures

    Bedroom before: The room had plenty of potential but was hampered by muted wallpaper and old-fashioned fixtures

    Na: The bedroom, dubbed the 'cloud room', features sky-inspired wallpaper and a quieter nude theme - with the most 'expensive piece' a £4,000 Heal's bed he found on eBay for £350

    Na: The bedroom, dubbed the ‘cloud room’, features sky-inspired wallpaper and a quieter nude themewith the most ‘expensive piecea £4,000 Heal’s bed he found on eBay for £350

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    Unrecognisable: The black theme is continued in the painted stairs and hallway, full with monochrome chic paintings and quirky tiles giving new life to an old space (pictured left before and right after)

    Meanwhile the bright and airy kitchen boasts a classic cooker and marble worktop complete with gold tap, leading onto a bar and lounge area.

    Speaking in his blog, Reece said: ‘I started my Instagram home renovation account @littleedwarian_73 at the start of 2017, which I never though I would get anywhere near 500 followers let alone almost 10,000.

    ‘I’m actually not an interior designer, or anything remotely related to design. I am a children’s intensive care nurse and transport nurse, I have done this for my professional career for the past 7 1/2 jare. I really enjoy my job but I am a creative at heart.

    Revealing what inspired him, hy het bygevoeg: ‘I have always had a passion for interior design since I was little. My mother is a curtain designer, I watched her as I grew up make curtains for her customers.

    Modern extension: Meanwhile the bright and airy kitchen boasts a classic cooker and marble worktop complete with gold tap, leading onto a bar and lounge area

    Modern extension: Meanwhile the bright and airy kitchen boasts a classic cooker and marble worktop complete with gold tap, leading onto a bar and lounge area

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    Asemrowend: The back of the house is painted black with the dilapidated extension replaced with huge French doors and a glorious kitchen (before left and after right)

    Reece and Paul shared their journey renovating their Edwardian house in southeast London

    Overgrown: The formerly neglected back garden had plenty of space but little else to offer the fashionable homeowners

    Dining al fresco! now boasts two sleek outdoor seating areas with a paved pathway leading to a grass area

    Dining al fresco! now boasts two sleek outdoor seating areas with a paved pathway leading to a grass area

    Kommentaar gesluit.