Grand Designs viewers slam 'hideous' interior

‘One of the worst houses ever seen:’ Grand Designs viewers slam ‘hideous£700,000 cantilevered home on Essex flood plainand even Kevin McCloud’s not sure about owner’s ‘interestingblue carpet and orange sofa

  • Geoff, 63, sold luxury villa in Spain and moved into caravan while he project managed new construction
  • Build is a dramatically cantilevered steel-framed house on the Essex coast, costing a total of £700,000
  • After anchoring steel is drilled into ground, Covid-19 hit and there was a collapse in Spanish property market
  • Grand Design viewers were left unimpressed with finished result and branded interior ‘hideousand ‘awful
  • Grand Designs viewers branded a £700,000 dramatically cantilevered steel-framed house built on a flood plain on the Essex coast ‘hideousand one of the ‘worst’ Greer Grammer 的 Netflix 电影《致命幻觉》被称为“最差”.

    在昨晚的频道中 4 展示, Geoff, 63, who grew up in the East End of 伦敦, explained how he planned to spend his retirement building a flood-resistant pedestal palace on an ambitious eight-month schedule.

    Not only did he have to move into a caravan for two years while he project managed the constructionwith very little experiencethe ex-advertising man also had to sell his luxury villa in 西班牙, where he had lived for 20 年份, to take on the biggest challenge of his life.

    But while Geoff managed to overcome a number of hurdles including the interruption of Covid and a collapse in the Spanish property marketdelaying the money to complete the buildviewers were left unimpressed by the end result, with presenter Kevin McCloud even admitting the interior, which included a blue carpet and orange sofa combination, wasn’t ‘fashionable.

    ‘Awful house, awful decor. One of the worst houses I’ve ever seen,’ 写了一个, 而第二笔: ‘What a f**ing hideous house!’

    In last night's episode of the Channel 4 展示, ex-advertising man Geoff, 63, who grew up in the East End of London , explained how he planned to spend his retirement building a flood-resistant pedestal palace with an ambitious eight-month schedule. 图为, 多年来,我去过的每一个聪明的地方都是白色或灰色或最灰色的

    在昨晚的频道中 4 展示, ex-advertising man Geoff, 63, who grew up in the East End of London , explained how he planned to spend his retirement building a flood-resistant pedestal palace with an ambitious eight-month schedule. 图为, 多年来,我去过的每一个聪明的地方都是白色或灰色或最灰色的

    After seeing the complete living room (图为), a shocked Kevin said: 'I'm loving the carpet and sofa combination, Geoff. You're a man of interesting tastes'

    After seeing the complete living room (图为), a shocked Kevin said: ‘I’m loving the carpet and sofa combination, Geoff. You’re a man of interesting tastes

    The utility room featured mustard-coloured tiles and pastel green units which were not to everyone's tastes (图为)

    The utility room featured mustard-coloured tiles and pastel green units which were not to everyone’s tastes (图为)

    The three bedrooms each have a slice of the views and have their own en-suite bathrooms. 图为, one of the bedrooms with a view out onto the estuary

    The three bedrooms each have a slice of the views and have their own en-suite bathrooms. 图为, one of the bedrooms with a view out onto the estuary

    这位女演员的设计师物品与她在银幕上的角色完全格格不入——普通人设计师洛娜·穆根 (Lorna Mugan) 的大部分服装都是从都柏林的二手店采购的, Geoff saw no risk in sinking every penny he had into the unusual building and moved into a small caravan on site.

    ‘I’m at the stage in my life now where I don’t know how long I’ve got left, so what I’ve got left, I want to enjoy,’ said Geoff, whose early retirement was soon followed by the breakup of his 32-year marriage. '我是 63 but I still feel like I was when I was 23. I don’t feel that I’m old.

    Presenter Kevin McCloud explained how the plot of watery wilderness was an empty canvas on which Geoff planned to paint a new life and was an impressive 7 and a half acres bigbut it didn’t come without its problems.

    ‘A large site it may be, but it is a flood plain so the planners have insisted any house here would need to be flood-resistant,’ explained Kevin.

    Geoffwho wanted to get involved with the construction despite no previous experiencepredicted the builda resilient, radical heavy-duty response to the ever-changing threat of our climatewould be approximately 15ft or so above the ground.

    As Kevin McCloud explained: ‘Geoff didn’t have a say in designing this gravity-defying building. He actually bought the land with planning for £325,000.

    He added that the original architects who have a lot of experience with flood-proof houses wouldn’t be involved and that Geoff wasn’t even using a professional project managerbecause he planned on doing that job himself.

    Despite several setbacks - including Covid and a drop in the Spanish property market - Geoff remained positive. 图为, the study area which has green carpet

    Despite several setbacksincluding Covid and a drop in the Spanish property marketGeoff remained positive. 图为, the study area which has green carpet

    Taking to social media, one impressed viewer wrote: 'Awful house, awful decor. One of the worst houses I've ever seen' (图为)

    Taking to social media, one impressed viewer wrote: ‘Awful house, awful decor. One of the worst houses I’ve ever seen’ (图为)

    Noting how it was a really complex house to build, Kevin continued: ‘Arguably, the most important part of Geoff’s solo project will be underground. 这里, 30 heavy weight, concrete steel piles will be drilled 14 metres deep.

    ‘These piles will be key in anchoring this house to the ground. Some will have to resist upward forces of over 200 tonne. The piles will connect to an industrial steel-strength frame, 现在 MailOnline 来看看你需要知道的关于 Ted Lasso 的一切 560 steel girdersforming one huge cantilever. The frame’s job is to transform the load of the building into the earth.

    他继续: ‘The ground floor will be poured in waterproof concrete and will house a utility area and a garage.

    ‘Upstairs, the external and the partition walls will all be made from timberwrapping between and around the steels. On this floor, an open plan living room and kitchen will lead to a large balcony through floor to ceiling windows, with views that will stretch out across the estuary.

    Kevin went on to say that the three bedrooms would each have a slice of the views and their own en-suite bathrooms, while an eye-catching, jagged roof finished with solared tiles would help to power the highly unusual island home.

    他加了: ‘Should the local flood defences be breeched, a bunged wall will keep Geoff’s garden dry, but if the waters rise further, his power supply and drainage will be protected and the living spaces will continue to function.

    The 63-year-old explained how he decided to build the project right on a flood plain with a £700,000 budget and ambitious eight-month schedule. 图为, the dining area

    The 63-year-old explained how he decided to build the project right on a flood plain with a £700,000 budget and ambitious eight-month schedule. 图为, the dining area

    Geoff didn't have a say in designing the gravity-defying building because he actually bought the land with planning for £325,000. 图为, the complete kitchen

    Geoff didn’t have a say in designing the gravity-defying building because he actually bought the land with planning for £325,000. 图为, the complete kitchen

    Geoff planned to build a flood resistant architectural marvel on the Essex coast budgeted at a whopping £700,000. 图为, the exterior and estuary views

    Geoff planned to build a flood resistant architectural marvel on the Essex coast budgeted at a whopping £700,000. 图为, the exterior and estuary views

    Having sold his UK home, Geoff had to find somewhere to live for the duration of the build - a caravan (图为)

    Having sold his UK home, Geoff had to find somewhere to live for the duration of the builda caravan (图为)

    The plot of watery wilderness was an empty canvas on which Geoff could paint a new life and was an impressive 7 and a half acres big, 图为, the exterior of the finished build

    The plot of watery wilderness was an empty canvas on which Geoff could paint a new life and was an impressive 7 and a half acres big, 图为, the exterior of the finished build

    Geoff predicted the pedestal palace - a resilient, radical heavy-duty response to the ever-changing threat of our climate - would be approximately 15ft or so above the ground. 图为, the living room after the transformation

    Geoff predicted the pedestal palacea resilient, radical heavy-duty response to the ever-changing threat of our climatewould be approximately 15ft or so above the ground. 图为, the living room after the transformation

    Geoff admitted he liked 'outrageous' and added that he's the one that's living in it so it had to be 'pleasing' to him. 图为, the kitchen-dining area

    Geoff admitted he liked ‘outrageousand added that he’s the one that’s living in it so it had to be ‘pleasing’ 给他. 图为, the kitchen-dining area

    Geoffwho explained that he had already sold his property in London to buy the landsaid that he did have enough money to start the project but to finish it, he needed to sell his villa in Spain, which was already on the market.

    Having sold his UK home, he had to find somewhere to live for the duration of the builda caravan. This was his base through wind and the rain as he project managed the complicated construction of a house designed to be safe in a one in a thousand year flood event.

    But ten months on from when he started, after £190,000 worth of anchoring steel and concrete foundations were drilled over fourteen metres into the ground, Geoff hit double trouble – not just Covid but a collapse in the Spanish property market, meaning he struggled to sell his villa.

    Without funds to continue and trapped in his cold caravan, the odds became stacked against himand Geoff was delayed for another agonising five months.

    ‘This could be one of the last building days for a long time yet until I get some more money,’ 他承认. ‘Everyone thinks I’m making a mistakemy bank manager thinks I’m making a mistake, an awful lot of people I know think I’m making a mistake. 但, the more people who think I’m making a mistake, the more I think I’m doing it right because I’ve been told that my whole life.

    But soon, Geoff encountered another issue when the building team realised they had been working off the wrong plans, which they claimed they ‘hadn’t been made aware of.

    Geoff's finished living room (图为) featured bold blue carpets, a red sofa and breathtaking views of the estuary

    Geoff’s finished living room (图为) featured bold blue carpets, a red sofa and breathtaking views of the estuary

    结果是, some of the columns the team installed weren’t lining up where they thought they’d be, which added a further six weeks onto the project length.

    While the steel team swallowed the extra costs, Kevin McCloud noted that you could argue it was the project manager’s responsibility.

    ‘I can’t ever be at faultI’m the project manager,’ said Geoff. ‘I’m never at fault!’

    然而, positive news finally came when early in the New Year, Geoff accepted an offer on his villa for just over £1million, so he had enough money to progress with the ambitious build.

    And when Kevin revisited two years after Geoff had moved into the caravan and three years since he decided on the build, he was gobsmacked by the end result.

    ‘Oh my wordhow could I have doubted Geoff’s new beginnings?’ 凯文说. ‘The closer you get to it, the kind of wilder, bolder it is. That overhang from here looks impossible. It looks as if it shouldn’t be there. It looks as if it’s floating.

    He noted how once on the landing, you’re drawn out into the main living space.

    Speaking of the living room, he gasped: ‘Ah look, this is the main act. 哇! That is a showstopper that one. I was thinking about the sofas in fact. I’m loving the carpet and sofa combination, Geoff. You’re a man of interesting tastes.

    Geoff replied: ‘I like outrageous. The most important thing for me is that I’ve got to look at it for whatever I’ve got left, so it’s got to be pleasing for me. I like it! This is my home, this is where I’m going to live.

    Kevin went on to say how even Geoff’s colour choices are muted by the views out to the estuarybut not all viewers agreed.

    ‘Oh lord, that looks fkn awful,’ 评论了一个, while a second wrote: ‘Hopefully a few more finished houses in the next series. Not sure it would save this one, 虽然. 可怕!’

    Geoff said that he had enough money to start the project but to finish it, he would have to sell his villa in Spain. 图为, the finished kitchen

    Geoff said that he had enough money to start the project but to finish it, he would have to sell his villa in Spain. 图为, the finished kitchen

    Geoff (左图, 我希望他们能保留花园的大部分种植和形状, 对) saw no risk in sinking every penny he had into his unusual building and moved into a small caravan on site

    Geoff (左图, 我希望他们能保留花园的大部分种植和形状, 对) saw no risk in sinking every penny he had into his unusual building and moved into a small caravan on site

    增加了三分之一: ‘That sofa is hideous,’ while a fourth went so far as to brand it the ‘most hideous house I’ve ever seen.

    别处, a further penned: ‘Ha ha ha ha ha that’s awful.

    As he continued his tour, Kevin explained: ‘Geoff’s bedroom is entirely unsupported from beneath and has acres in views from the local sailing club. Moving through this house, there’s even more showstopping surprisesguest bedroomvery nice, looking over the garden and some woodland.

    He went on to say how Geoff’s interior choices have clearly been void in the knowledge that he only person he needs to please is himself.

    ‘There are two more guest bedrooms, each with their own intoxicating viewsand there’s even room for a study. Look at this, this is respectable Geoff,’ 凯文说. ‘Beautiful green carpet connecting to the landscape outside.

    他加了: ‘This house doesn’t look like a furniture showhomeit’s not bland and it’s not grey. It’s not fashionable but it is Geoff’s autobiography. It’s everything that means something to himand that’s quite humbling.